Nezáväzná konzultácia zadarmo

Nechajte nám prosím Váš kontakt. Radi sa s Vami porozprávame o Vašich potrebách a odpovieme na Vaše otázky. 

Prosím, zadajte tel. číslo vo formáte 0905 000 000
Prosím, zadajte email vo formáte vasemail@email.com
Investovanie do nehnuteľností alebo investovanie zabezpečené nehnuteľnosťami.

Investovanie do nehnuteľností vs. investovanie zabezpečené nehnuteľnosťou. Aký je rozdiel?

“Znie to až príliš dobre na to, aby to bola pravda”. Myšlienka, ktorá napadne mnohým skúsenejším investorom po informácii, že sme v oblasti nehnuteľností za minulý rok dokázali svojim investorom vyplatiť výnos až 15,21%. Ešte náročnejšie je tomu uveriť, keď zistia, že zhodnotenie sme nedosiahli vďaka výstavbe developerských projektov, a že na výnos nemusia čakať niekoľko rokov. Vyplácame ho totiž od prvej chvíle pravidelne každý mesiac. Čo je teda za tým?

V prvom rade by sme radi zdôraznili, že napriek tomu, že podnikáme v oblasti nehnuteľností, nejde o investíciu do nehnuteľností ale investíciu zabezpečenú nehnuteľnosťou. Aký je v tom rozdiel? Pokúsime sa vám to vysvetliť a zhrnieme aj porovnanie výhod a rizík, ktoré investor môže očakávať.

Výnosné investovanie zabezpečené nehnuteľnosťami.

Výnosné investovanie zabezpečené nehnuteľnosťami.

Investovanie do nehnuteľností:

Investovanie do nehnuteľností je populárnou formou investovania, ktorá ponúka rôzne možnosti dlhodobého rastu a príjmu, prípadne zhodnotenia a zisku. Existujú rôzne prístupy k tomuto druhu investovania, no štandardne to znamená kupovať alebo investovať priamo do fyzickej nehnuteľnosti, napríklad bytu, domu alebo komerčnej nehnuteľnosti s cieľom dosiahnuť výnos prostredníctvom prenájmu alebo predaja. Tento typ investovania je ale priamo ovplyvňovaný situáciou na realitnom trhu.

Investovanie do nehnuteľností ponúka nasledovné výhody:

Potenciálny rast hodnoty

Nehnuteľnosti majú v priebehu času potenciál rásť na hodnote, čo môže viesť k zisku pri ich predaji v budúcnosti.

Pravidelný príjem

Prenájmom nehnuteľností môžete získať pravidelný príjem, ktorý prispieva k finančnej stabilite.

Fyzická kontrola nad investíciou

Nehnuteľnosť máte k dispozícii a je len na vás, akým spôsobom ju budete využívať či zhodnocovať.

Riziká investovania do nehnuteľností:

Riziko likvidity

Nehnuteľnosti nie sú vždy ľahko predajné, a preto je dôležité mať na pamäti, že predaj nehnuteľnosti môže trvať aj dlhšie časové obdobie.

Riziko trhových zmien

Hodnota nehnuteľností môže byť ovplyvnená fluktuáciami na trhu a ekonomickými faktormi. Investori musia byť pripravení na možný pokles hodnoty nehnuteľností.

Riziko výnosu

Výnosy z investície do nehnuteľností nie sú zaručené. Možno sa stretnúť s dlhodobou neobsadenosťou, neplatiacimi nájomcami, vysokými nákladmi na údržbu alebo s právnymi spormi, ktoré môžu ovplyvniť výnosy z investície.

Riziko údržby

Správna údržba nehnuteľnosti je dôležitá pre udržanie jej hodnoty. Ak sa nevenuje dostatočná starostlivosť o údržbu a opravy, môže to viesť k zníženiu hodnoty nehnuteľnosti a vyšším nákladom na opravy.

Investovanie zabezpečené nehnuteľnosťou:

Investovanie zabezpečené nehnuteľnosťou je stratégia, kde investor vkladá peniaze do spoločnosti alebo do projektu a za svoju investíciu získa nehnuteľnosť ako záruku, že budú splnené podmienky investície. Bežným spôsobom je zriadenie záložného práva k nehnuteľnosti priamo na meno investora. Ten má svoju investíciu zabezpečenú nehnuteľnosťou po celú dobu investície. Produktom investície však môže byť niečo z úplne inej oblasti a preto aj výnosy môžu byť diametrálne odlišné od tých, ktoré ponúka realitný trh.

Výnosné investovanie zabezpečené nehnuteľnosťami.

Výnosné investovanie zabezpečené nehnuteľnosťami.

Táto stratégia môže mať nasledovné výhody:

Potenciál vyšších výnosov

Výnosy investície môžu byť vyššie, ako tie, ktoré ponúka bežná investícia do nehnuteľností, pretože produktom investície nie je samotná nehnuteľnosť. Tá slúži v tomto prípade len ako zabezpečenie. Produktom investície môže byť čokoľvek iné.

Potenciálny rast hodnoty zabezpečenia

Nehnuteľnosti majú v priebehu času potenciál rásť na hodnote, čo môže znamenať, že vaša investícia bude zabezpečená ešte hodnotnejšou nehnuteľnosťou.

Diverzifikácia portfólia

Vzhľadom na to, že produkt investície môže byť z úplne inej oblasti ako nehnuteľnosti, dokážete svoje investičné portfólio diverzifikovať pri zachovaní maximálnej bezpečnosti práve nehnuteľnosťou.

Zabezpečenie vyššou hodnotou

V prípade priameho nákupu nehnuteľností investujete 100% jej hodnoty. Pri investíciách zabezpečených nehnuteľnosťou je bežné, že má hodnota nehnuteľnosti štandardne vyššiu hodnotu oproti vašej investícii. Ste teda chránený aj v prípade poklesu cien nehnuteľností.

Kvalita zabezpečenia

Nehnuteľnosť, ktorou máte vašu investíciu zabezpečenú, slúži ako záruka dodržiavania zmluvných podmienok a chráni investované peniaze po celý čas investície. V prípade, že nedôjde k splneniu investičných podmienok, máte nárok na uplatnenie záložného práva, získanie alebo predaj danej nehnuteľnosti. 

Výnosné investovanie zabezpečené nehnuteľnosťami.

Výnosné investovanie zabezpečené nehnuteľnosťami.

Ako znie naša ponuka?

Ako sme sa pokúsili vysvetliť v tomto článku, naši investori neinvestujú do nehnuteľností ale do služieb, ktoré v oblasti nehnuteľností poskytujeme už od roku 2013. Výnosy, ktoré dosahujeme, preto nereflektujú na vývoj realitného trhu a nie sú na ňom priamo závislé. Skĺbili sme to najlepšie z obidvoch segmentov, t.j. bezpečnosť ako pri konzervatívnej investícii a výnosnosť, na akú narazíte pri rizikových investíciách.

Nie je teda záhadou, že výnos investície s nami je značne vyšší ako štandard, ktorý ponúka realitný trh, no zároveň je nadštandardne zabezpečená nehnuteľnosťou, ktorou investor získava záruku, že sa jeho investícia nestratí. 

Investujte s nami do našich realitno-investičných služieb, ktoré v rámci skupiny BizPartner Group rozvíjame už viac ako 10 rokov. Svojim investorom ponúkame výnos 12-16 % p.a., mesačné vyplácanie a zabezpečenie formou zriadenia záložného práva k nehnuteľnosti v prevyšujúcej hodnote. 

Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať.

Viac na www.bizpartnerinvest.com

« späť na všetky články